flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування про необхідність подання декларацій!

18 березня 2024, 10:55

Нагадування про необхідність подання декларацій!

 

Косівський  районний суд Івано-Франківської області нагадує, що з 01.01.2024 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2023 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до частини першої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

 З роз’ясненням щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) можна ознайомитись на вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції, за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Зауважуємо на необхідність неухильно дотримуватись вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо подачі декларацій. Відповідальність за достовірність та вчасність подання декларації несе кожен суб’єкт декларування особисто.

 Одночасно звертаємо увагу, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування передбачено адміністративну відповідальність (ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення), умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей – кримінальну відповідальність (ст. 366-2 Кримінального кодексу України), умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-3 Кримінального кодексу України).

Наполегливо рекомендуємо Вам не зволікати з поданням декларацій!