flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних

22 лютого 2024, 11:56

До уваги присяжних

Косівський районний суд Івано-Франківської області інформує, що згідно чинного законодавства присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді є суб’єктами на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

На присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядок і в строки, визначені Розділом 7 (ст. 45-52) вказаного Закону.

Присяжні, які  протягом 2023 року приймали участь у розгляді справ, в якості присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2024 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік.

З роз’ясненням щодо заповнення декларацій можна ознайомитися за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Звертаємо увагу, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування передбачено адміністративну відповідальність (ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення), умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей – кримінальну відповідальність (ст. 366-2 Кримінального кодексу України), умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-3 Кримінального кодексу України).