flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання з надання домедичної допомоги

17 березня 2023, 15:54

Проведено навчання з надання домедичної допомоги

 

16 березня 2023 року за сприянням керівництва територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області, за участі заступника начальника управління Дмитра ТАРГОНІНА, провідного спеціаліста медичної служби територіального управління Тетяни ТАТАРИН, з працівниками Косівського районного суду Івано-Франківської області проведено практичне заняття на тему: "Алгоритм надання домедичної допомоги потерпілому." Тетяна ТАТАРИН продемонструвала послідовність практичних дій при наданні домедичної допомоги потерпілому при масивній зовнішній кровотечі, при раптовій зупинці кровообігу та порушенні прохідності верхніх дихальних шляхів. При цьому відповідні практичні відпрацювання були поєднані з теоретичними знаннями.

В ході навчання було розглянуто принципи надання першої домедичної допомоги у нештатних ситуаціях. Серед головних факторів спеціаліст виділила вміння оцінити стан потерпілого та визначити форму допомоги, якої той потребує. Важливим також є уміння виконати штучне дихання та зовнішній масаж серця, накласти перев'язувальний турнікет, зупинити кровотечу за допомогою стискувальної пов'язки.

Працівники Косівського районного суду Івано-Франківської області висловлюють щиру вдячність керівництву територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області за організацію та проведення навчання, яке в даний час є надзвичайно важливим і потрібним.
     Миру всім нам та нашій Україні!